Historia De La Ribera (Vol. Ii): La Terra De L Arros I Les Morere S PDF

Eldeportedealbacete.es Historia De La Ribera (Vol. Ii): La Terra De L Arros I Les Morere S Image
El libro Historia De La Ribera (Vol. Ii): La Terra De L Arros I Les Morere S en formato PDF. El libro Historia De La Ribera (Vol. Ii): La Terra De L Arros I Les Morere S en formato MOBI. El libro Historia De La Ribera (Vol. Ii): La Terra De L Arros I Les Morere S en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Tomas Peris. Disfruta leyendo con el sitio web eldeportedealbacete.es.
Aquest segon volum d’Història de la Ribera analitza les extraordinàries transformacions econòmiques experi-mentades a la Ribera del Xúquer des de la meitat del segle xv fins a les dècades centrals del segle xix. Una part essencial del llibre s’ocupa d’analitzar l’excepcional progrés agrícola mantingut per aquesta comarca valenciana. L’enorme ampliació del reg (dels modestos precedents medievals es passà a més de 33.000 hectàrees beneficiades) va convertir la Ribera en el segon regadiu més important de tot Europa. La construcció de nombroses sèquies que prenien les aigües del Xúquer va possibilitar unes millores agrícoles prodigioses. Regar els camps no sols permeté augmentar els rendiments que s’arrancaven a la terra (era habitual obtindre més d’una collita a l’any), també propicià que la Ribera s’especialitzara en la producció de grans quantitats d’arròs i de seda per a la venda en mercats internacionals (la comarca va arribar a proporcionar les tres quartes parts de l’arròs valencià i quasi la meitat de la seda obtinguda al regne). El llibre conclou explicant el model de desenvolupament agrari mediterrani (basat en el regadiu i en la combinació de diversos cereals i arbrat), que es caracteritzava per la forta dimensió comercial i especulativa de les collites.
INFORMACIÓN
AUTOR(A) Tomas Peris
TAMAÑO DEL ARCHIVO 6,24 MB
NOMBRE DEL ARCHIVO Historia De La Ribera (Vol. Ii): La Terra De L Arros I Les Morere S.pdf
FECHA 2002
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Transformaciones agrarias en el campo valenciano durante ...

Información del artículo Transformaciones agrarias en el campo valenciano durante la edad moderna. El caso de la comarca de Alcoi (ss. XV-XVIII)

Toponímia III: Els molins de ... - PERLES DE CARCAIXENT

HISTORIA DE LA RIBERA (VOL. II): LA TERRA DE L ARROS I LES MORERE S de TOMAS PERIS. ENVÍO GRATIS en 1 día desde 19€. Libro nuevo o segunda mano, sinopsis, resumen y opiniones.

LIBROS RELACIONADOS

Fahrenheit 451 (Ed. Escolar).pdf

Las Musicas De Asia.pdf

Feria Y Fiestas De Pedro Romero.pdf

Ginesta 3 (Tercer Secundaria).pdf

El Vampiro De Düsseldorf; Rocco Y Sus Hermanos.pdf

El Franquismo 1ª, 2ª Y 3ª Parte (1ª. La Dura Posguerra, 2ª. Apertura Exterior Y Planes De Estabilización, 3ª Parte. Desarrollo, Tecnocracia Y Protesta Social).pdf

Gestión Científica Empresarial.pdf

Mujeres Y Dias.pdf

La Prospera Fortuna De Don Alvaro De Luna.pdf

Peña Telera (Mapa).pdf

El Libro Del Pueblo.pdf

Prim: El Asesinato De La Calle Del Turco.pdf

El Surrealismo Y Su Evolución.pdf

Goig Nadalenc Portador De Pau I De Bé. Recull Poètic.pdf